website maken

Je denkt vaak als ondernemer dat jouw website eenvoudig zelf te maken is. Je gaat op zoek naar verschillende domeinen en komt dan tot de conclusie dat er veel meer bij komt kijken en het onderhoud ervan ook niet altijd even eenvoudig is. Je kunt de website daarom ook door iemand anders laten maken. Een website laten maken kan jou veel tijd schelen en wordt daarbij altijd professioneel in elkaar gezet. Een van de plekken waar je terecht kunt voor jouw nieuwe website is Every Day. Maar wat zijn nou de beste tips voor jou als ondernemer?

Een website laten maken op basis van wensen

Een website laten maken kent meer werk dan in eerste instantie gedacht wordt. Je moet daarom altijd met een bedrijf in zee gaan die aan jouw verwachtingen kan voldoen. Ga daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek aan, waarin je kunt aftasten of Every Day snapt wat er verwacht wordt. Daarbij kun je zelf ook gelijk openstaan voor ideeën. Vaak komen er in het gesprek al meerdere ideeën boven tafel, waarbij gekeken kan worden of het bij jouw bedrijf gaat passen of dat er toch een andere weg ingeslagen moet worden.

Onderscheiden van de concurrentie

Daarbij moet je zelf al veel van de bedrijfsvoering goed voor ogen hebben. Zo heb je te maken met een specifieke doelgroep. Deze ken jij het beste, dus het is van belang dat je deze kenbaar maakt. Ook bepaalde aspecten van het bedrijf, welke jou uniek maken ten opzichte van de concurrentie, moeten meegenomen worden in het gesprek. Een website laten maken moet immers ook profijt hebben op het gebied van de verkoop en dit kan alleen wanneer het juiste taalgebruik wordt gehanteerd en wanneer je zelf alles goed voor ogen hebt tijdens het gesprek.

De indeling van de website

Daarbij is het belangrijk dat je een gebruiksvriendelijke website gaat krijgen. Jouw potentiële klanten kunnen al snel afknappen op een website die niet snel genoeg laadt en waar alles onduidelijk op staat. Je moet er daarom samen met de verschillende disciplines van Every Day voor zorgen dat je een website hebt die snel te raadplegen is en waarbij de navigatie naar behoren werkt. Je kunt hier altijd in meedenken, maar je kunt het ook aan de professionals overlaten. Zorg er wel voor dat je uiteindelijk tevreden bent met de indeling van de website.

De gebruiksvriendelijkheid en het onderhoud

Daarbij kan het belangrijk zijn dat je zelf ook snel nieuwe content kunt plaatsen. Een website laten maken is namelijk een ding, maar een website onderhouden moet ook eenvoudig zelf kunnen gebeuren. Je wilt immers geen vertraging oplopen bij het promoten van nieuwe producten en diensten. Laat je daarom ook altijd adviseren en ga mee in het traject. Je weet dan precies hoe je alle content op de website krijgt en kunt eenvoudig alles aan gaan passen indien nodig. Je hebt hierdoor altijd een website die bij jou past en waarmee je resultaten gaat boeken.