Wanneer je al een langere tijd voor een baas werkt, kun je op een punt komen dat je er een hekel aan krijgt om voor een baas te werken. Je wilt je eigen baas zijn. Daarom gaan de laatste jaren steeds meer personen voor zichzelf werken. Dat is in het begin allemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je moet namelijk rekening houden met de wettelijke regels die er aan verbonden zijn. Zo moet je een goede boekhouding hebben, omdat de belastingdienst daar naar kan vragen. Mannen beginnen in veel gevallen een klusbedrijf. Ze gaan die werkzaamheden zelfstandig uitvoeren die ze al jaren voor een baas hebben gedaan. Vrouwen beginnen in de regel een webshop door producten via internet te verkopen. Dat klinkt ook gemakkelijker dan het is. Ze moeten op de eerste plaats een goede website hebben waaraan ze zelf, als hij online staat, producten aan kunnen toevoegen en verwijderen. Ook moeten de prijzen gemakkelijk aangepast kunnen worden.

De website
Wil je succes hebben met een webshop is een goede website het halve werk. Wanneer een persoon een artikel zoekt wat je verkoopt via je webshop, moet de koper wel op je website terecht komen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je hoog gerangschikt staat bij google. Zo’n website kun je zelf niet maken. Dat moet je aan de specialist overlaten. Hij weet precies wat er gedaan moet worden. Zo moet de website er ook aantrekkelijk uitzien en het bestellen van de producten moet eenvoudig zijn. Ook voor het betalen moeten meerdere mogelijkheden zijn. Een product dat bestelt wordt moet binnen 24 uur worden afgeleverd. Ook het terugsturen, als het artikel niet goed is, moet eenvoudig zijn. Daar zal een goede website maker allemaal rekening mee houden. Zo’n specialist kost natuurlijk geld, maar dat zal je zeker dubbel en dwars terugverdienen.

Het verkopen
Wanneer je website online staat, zul je in het begin het verkopen van de producten zelf wel kunnen bijhouden. Wanneer er een product wordt besteld, zal je het moeten inpakken, adresseren en versturen. Ook moet je de boekhouding daarvoor goed bijhouden. Zodra je echter succes begint te krijgen, zul je op een punt komen dat je het allemaal niet zelf meer bij kunt houden. Het werk groeit je dan letterlijk en figuurlijk boven je hoofd. Dan wordt het tijd dat je een samenwerking aangaat met een e-fulfilment bedrijf. Je moet dan gaan kijken en zoeken naar een goed e-fulfilment bedrijf. Wanneer je contact hebt met het bedrijf, is het belangrijk dat je eerst afspraken maakt en die vastlegt.

Samenwerking
Zodra het e-fulfilment servicebedrijf alle logistieke handelingen voor je gaat overnemen, word je website aan hun computer gekoppeld. Wordt er een product besteld op je webshop zien ze dat ook in hun computer en gaan dan snel tot actie over. Het product wordt uit het voorraadmagazijn gehaald, ingepakt, geadresseerd, voorzien van een pakbon en verstuurd. Door deze manier van handelen kunnen kopers 24/7 producten bestellen. Daarom zal het aantal verkopen toenemen. Het e-fulfilment servicebedrijf zorgt voor het volledige e-commerce proces. Ze zorgen vanaf het moment van een bestelling op de webshop tot aan de overhandiging van het product aan de klant. Je krijgt door de samenwerking zelf weer de tijd om je webshop en boekhouding bij te houden. Je hoeft ook niet meer te zorgen voor de opslag van de producten die in voorraad moeten zijn.

Bron: softwaremagazine.nl