hostingWanneer je een eigen webshop hebt, is het van belang dat je zorgt voor een goede hosting. Qua hosting zijn er onwijs veel aanbieders, maar slechts enkelen die ijzersterk zijn. Een hostingbedrijf dat bekend staat om de goede prestaties is Magento. Er zijn dan ook meerdere redenen om te kiezen voor de Magento hosting.

De mogelijkheid om maatwerk te creëren

Een van de redenen waarom je voor magento zou moeten kiezen, is omdat je hier maatwerk kunt creëren. Zo is er voor webshops onwijs veel mogelijk met een Magento hosting. Vrijwel elke Magento site is uniek en ontwikkeld door een expert. Naast het uiterlijk van een Magento webshop, zitten de systemen ook veel beter in elkaar. Hierdoor is het voor de bezoekers eenvoudiger om gebruik te maken van de webshop. Dit zorgt er in de meeste gevallen voor dat bezoekers eerder geneigd zijn om iets te kopen.

De vindbaarheid in zoekmachines wordt beter

Een andere reden waarom je voor een Magento Cloud Hosting is omdat het beter kan zijn voor de online vindbaarheid. Dit omdat je een Magento webshop tot in de detail kan inrichten. Bovendien kan een Magento onwijs snel worden gemaakt en zorgt dit ervoor dat de webshop hoger komt in zoekmachines. Erg veel grote bedrijven kiezen er dan ook voor om een eigen Magento webshop te laten ontwikkelen. Het enige nadeel hiervan is dat de kosten erg hoog op kunnen lopen. Vooral omdat er weinig mensen zijn die met Magento kunnen werken. Degene die hier wel erg goed in zijn, rekenen een erg hoog uursalaris.

Er zijn erg veel extensies en koppelingen mogelijk

Een andere reden om voor Magento te kiezen, is omdat er een erg groot aanbod aan extensies en koppelingen is. Je kunt vrijwel elke professionele tool in een Magento Webshop plaatsen. Ten opzichte van een standaard hosting, kun je met Magento veel meer. Wel is het dan van groot belang dat je hiermee kunt werken. In veel gevallen moet hier een expert voor ingeschakeld worden. Kijk daarom eerst of je iemand weet te vinden die deze werkzaamheden voor je kan uitvoeren. Overleg wat er mogelijk is qua Shopware Cloud Hosting en kijk of Magento dan de beste optie voor je is.

Gebruik alleen Magento als je een ruim budget hebt voor de webshop

Wanneer je gebruik wilt maken van de Magento Hosting, is het van belang dat je een ruim budget hebt. Dit omdat het laten ontwikkelen van een webshop in Magento al snel oploopt tot tienduizenden euro’s. Je moet er dan ook zeker van zijn dat het deze investering waard is. Echter, wanneer je een doel voor ogen hebt en er een grote kans van slagen is, is de kans groot dat dit het investeringsbedrag meer dan waard is. Als je enigszins twijfelt, dan kun je beter kiezen voor een andere manier van webhosting en later pas overstappen naar Magento. Zo voorkom je dat je veel geld investeert in iets dat later nauwelijks gebruikt wordt.

Bron foto door Christina Morillo via Pexels