Iedereen kent het vervelende gevoel wel. Een computer of laptop die enorm traag gaat of niet meer wil opstarten. Enorm frustrerend en wanneer je er niet veel van kent, kan je er weinig aan doen. Wat veel mensen niet weten is dat dit kan komen door een simpel virus of een kapot onderdeel. Jouw pc of laptop eens grondig laten schoonmaken en nakijken kan al voor een oplossing zorgen. Voor die schoonmaak moet je bij ictkringloop zijn. Zij hebben mensen in dienst die een arbeidshandicap hebben zoals bijvoorbeeld autisme, maar toch in de ICT-wereld aan de slag willen. Zij kijken computers en laptops na en herstellen deze. Ook worden deze aan een lagere prijs opnieuw verkocht in hun winkel. 

Herinstallatie service

Soms kan er een klein probleem zijn aan jouw laptop of pc waardoor deze niet meer doet wat hij moet doen. Dit kan allerlei oorzaken hebben zoals een virus of spyware. Gelukkig zijn er dan de mensen van ictkringloop die jouw pc een herinstallatie service kunnen aanbieden. Zij kijken jouw laptop of pc grondig na en herstellen het computerprobleem aan een correcte prijs. Dit kan zijn een printerprobleem oplossen, spyware of virussen verwijderen, Windows herinstalleren, e-mail problemen oplossen, onderdelen vervangen en back-ups uitvoeren. Wanneer de herstellingswerken aan laptop gedaan zijn, wordt alles weer opnieuw op jouw laptop of pc geïnstalleerd en kan je weer verder met werken zoals in het begin! 

Dagbesteding voor (jong)volwassenen

Jongvolwassenen die op een of andere manier niet in staat zijn om naar school te gaan en les te volgen kunnen bij ictkringloop aan computers of laptops werken. Op deze manier kunnen zij toch hun steentje bijdragen aan de maatschappij wanneer zij interesse hebben in de ICT-wereld. Ze doen aan dagbesteding op het gebied van ICT-recycling. De mensen gaan onder begeleiding computers, laptops en printers demonteren en herstellen. Wanneer de gebruikte onderdelen nog goed zijn, worden ze verkocht in hun winkel. De begeleiders sturen op maat bij waar nodig is en kijken naar de interesses van de jongvolwassenen. Zij kunnen langs deze weg op een leuke manier een klein centje bijverdienen. 

Inname van apparatuur 

Bij ictkringloop zijn alle defecte apparaten dus meer dan welkom. Je kan perfect al jouw gebruikte ict apparatuur bij hen komen afgeven gedurende de week. De mensen bij ictkringloop nemen jouw apparaten in, verwijderen alle data die nog op de toestellen staat en verwijderen alle stickers en labels die nog op de laptop of pc plakken. Vervolgens krijg jij een certificaat van vernietiging en hiermee heb jij jouw steentje aan de mensen met dagbesteding bijgedragen. Alles zoals laptops, pc’s, printers, kabels, geheugenkaarten, cartridges, toetsenborden, harde schijven, speakerssets en monitoren is meer dan welkom!