SEO staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Dit is het proces van het optimaliseren van je website om organisch of niet-betaald verkeer te genereren via de zoekmachine. Met andere woorden, SEO houdt in dat je bepaalde wijzigingen aanbrengt in het ontwerp en de inhoud van je website die jouw site aantrekkelijker maken voor een zoekmachine. Dit doet je in de hoop dat de zoekmachine jouw website zal weergeven als een topresultaat!

Basisproces

Hoewel SEO behoorlijk complex kan worden als je kijkt naar alle verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op jouw score, is het basisproces niet zo moeilijk te begrijpen. Zoekmachines willen de beste service voor hun gebruikers bieden. Dit betekent dat de resultaten die worden geleverd door de zoekmachine niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook relevant zijn voor wat iemand zoekt. Om dit te doen, zullen zoekmachines verschillende websites scannen of “crawlen” om beter te begrijpen waar de website over gaat. Dit helpt de zoekmachine om relevantere resultaten te bieden aan diegenen die op zoek zijn naar bepaalde onderwerpen of zoekwoorden. Op dezelfde manier scannen de zoekmachines de site om te bepalen hoe gemakkelijk het is om te navigeren en te lezen, en worden gebruiksvriendelijke sites beloond met hogere scores in de zoekmachine.

Voordelen SEO

Voor je bedrijf zijn er veel voordelen van SEO. Door de SEO te verbeteren, kun je jouw zichtbaarheid op de zoekmachines verbeteren. Dit helpt je meer potentiële klanten te bereiken. Door meer boeiende en effectieve SEO-gerichte content te creëren, kun je jouw kansen vergroten om meer gericht organisch verkeer binnen te halen!

Kosteneffectief

SEO is een van de meest kosteneffectieve marketingstrategieën, omdat het zich richt op gebruikers die online actief op zoek zijn naar jouw producten en services. SEO Breda helpt bedrijven geld te besparen, in tegenstelling tot strategieën zoals “cold-calling”. Hoewel cold-calling nog steeds een effectieve strategie kan zijn, kosten de leads van cold-calling 61% meer dan leads gegenereerd door SEO.

Merkbekendheid

Aangezien websites die bovenaan de zoekresultaten staan aanzienlijk meer bezocht worden, betekent het dat als jouw website daar tussen staat dat die ook meer bezocht zal worden. Bovendien helpt het feit dat jouw website op de eerste pagina staat om jouw merk aan zoekwoorden te koppelen. Dat wekt vertrouwen op! Bedrijven die op de eerste pagina worden weergegeven worden over het algemeen als betrouwbaar beschouwd. Hoe meer uw pagina’s en inhoud op hoge posities in de zoekmachines staan, hoe groter de kans dat gebruikers jouw inhoud te zien krijgen en zich bij jouw merk willen voegen!

Verbeterde bruikbaarheid van de site

In een poging om jouw website toegankelijker te maken voor zoekmachines om naar te navigeren, helpt SEO tegelijkertijd om jouw website beter navigeerbaar te maken voor gebruikers. SEO bestaat uit het herschikken van de architectuur en koppelingen van de site om pagina’s op de website gemakkelijker vindbaar te maken en om ertussen te navigeren. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker voor zoekmachines om jouw website te doorzoeken en pagina’s te vinden, maar maakt het ook voor gebruikers gemakkelijker om informatie te vinden. Win win!

Bron: ae-live.nl