Tegenwoordig heeft bijna ieder bedrijf een eigen website. Mocht u er nog geen hebben, dan is het de hoogste tijd om een website te maken dan wel te laten maken. Een website is namelijk uw online visitekaartje. Omdat uw visitekaartje er waarschijnlijk perfect uitziet zou het raar zijn als uw online visitekaartje dat niet doet.

Een website kunt u heel eenvoudig zelf maken met het Content Management System WordPress. Ervaring in het maken van websites is voor dit programma geen must. Iedereen kan door middel van het eenvoudig te bedienen control panel menu’s aanpassen, berichten plaatsen en pagina’s maken.

WordPress website maken met hulp van een WordPress specialist

Het is echter ook mogelijk om voor uw WordPress website de hulp van een WordPress specialist in te schakelen. In iedere grote plaats in Nederland bevindt zich wel een WordPress specialist, er is er dus altijd een bij u in de buurt. In bijvoorbeeld Gouda webdesign laten doen is dus geen probleem.

Een WordPress specialist is, zoals de naam het al zegt, een specialist in het maken van WordPress websites. Hoewel de basis van het programma vrij eenvoudig is, kunt u voor een betere/mooier ogende website beter een WordPress specialist inschakelen, de WordPress specialist kent het programma namelijk op zijn duimpje en kan daardoor sneller en beter een website maken dan dat u dat kan.

Zelf een WordPress website maken

Mocht u het maken van een WordPress website toch liever zelf willen doen, dan is het aan te raden om de volgende drie stappen te volgen:

Webhost vinden

Allereerst is het belangrijk om een webhost te vinden die voldoet aan de gestelde eisen (MySQl, PHP)
Er zijn op internet verschillende websites waarop u aanbieders van de webhost van WordPress websites kunt vinden. Zorg ervoor dat u een webhost kiest die goede, betrouwbare en vriendelijke service kan bieden. Indien er dan namelijk problemen met de hosting van uw website zijn kan dit door de goede service snel geregeld worden.

WordPress downloaden

Als u een webhost gevonden heeft is de volgende stap het downloaden van WordPress. Dit downloaden kunt u in slechts 5 minuten doen via de 5-minuten installatie die u op de webhost uit kunt pakken. Verder is het ook belangrijk dat u de database-gegevens in het configbestand zet.

WordPress aanpassen

Als u de vorige stappen doorlopen heeft kun u met WordPress aan de slag. U kunt nu de standaard instellingen van WordPress aanpassen. Hierdoor kunt u uw eigen unieke website of blogpagina creëren.

WordPress thema’s

Op internet kun u ontzettend veel verschillende WordPress thema’s gratis downloaden. Nadeel is alleen wel dat deze thema’s niet uniek zijn. Om uw website of blogpagina uniek te laten zijn kunt u daarom het beste zelf een ontwerp maken of laten maken door een WordPress specialist.

Het is erg belangrijk dat u een thema voor uw website gebruikt die aansluit bij de kleuren die in uw bedrijf en logo ook te zien zijn. Zo creëert u uw eigen identiteit en bent u herkenbaar voor klanten.